tirsdag den 17. maj 2016

Det romantiske hjørne

Det har da været det mest dejlige vejr hele pinse.  Ved godt der kun var omkring 12 grader, og at vinden var iskold, men når vi sad i læ i haven, føltes det som om der var 25 grader.
 
Vi har mange kroge i haven, og der hvor der er mest læ og sol, er lige bagved vindfanget. Det er en fantastisk lille krog, og det er ikke mere end et par år siden, jeg opdagede hvor skønt der var. Før var det nærmest bare en vej vi måtte gå, for at komme hen til vores terrasse. 


Men nu er det blevet til den skønneste solkrog. Og vi har døbt den "Det romantiske hjørne" og igen har vi brugt et af de fine skilte fra caféen.
På denne årstid bruger vi næsten ikke brændeovnen, men det betyder ikke, at den skønne gamle brændekurv, ikke er i brug

 
Vores to høns har nemlig forelsket sig i den lille "rede", og er begyndt at lægge deres æg deri. Så hver morgen når vi står op, ligger der to friske æg klar til os ;o) Det er da herligt, og sikke en smuk måde at få leveret sin morgenmad ikke?

Reolen jeg har sat på bordet, er faktisk en kasse John havde fundet i Ikea, meget billig. Han satte nogle brædder i, for at opdele kassen lidt, og ville have brugt den til værktøj, som han kunne have med i bilen. Men det sidste halve års tid, har den bare stået i skuret. Så jeg tænkte at den vil han nok ikke savne, så den snuppede jeg.


Så var det bare at finde lidt lækkert at proppe i den. I den øverste hvide kasse, til venstre, opbevarer jeg frø til haven.

Keramik skålen jeg malede og pyntede den anden dag, får lov at stå og se smuk ud på bordet.
Den fine urtepotte der er vendt på hovedet, har jeg malet og pyntet, og nu er den blevet til et fint askebæger. Idéen har jeg fået af Charlotte fra Hos Villa Fryd Hun bruger den som trådholder, og det er jo en fantastisk idé.
Jeg er virkelig glad for at jeg har fået pyntet op her, for jeg sidder der næsten hver aften. Solen er der fra lige over middag, til omkring kl 18:30
Så rykker jeg over i den overdækkede, hvor vi sidder og spiser vores aftensmad
I de store krukker, har jeg nogle fantastiske smukke pæoner. Det er nogle lyserøde pragteksemplarer, jeg har fået af min søster på Lolland.

Jeg fik dem sidste år, så jeg er ikke klar over om de blomstrer i år. Men ellers venter jeg gerne, for de er simpelt hen så flotte, når først de springer ud.
Her det spanske margueritter og nelliker, jeg har plantet i krukkerne Se lige himmelen! Det er altså nogle smukke dage lige nu.Det var endnu en lille krog af vores have. Og jeg vil vise jer mange flere, så længe det er så dejligt at være i haven, og hvis I har lyst til at kigge med.


Mange solskins knus 
Lone
9 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt i din have og man går jo lige frem på opdagelse i dine mange kroge som du har pynte til utrolig hyggelighed , dejligt sted at få en sludder og en varm kop kaffe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak Majbritt 💗
   Hvor bliver jeg glad for en sød kommentar. Og skulle du komme forbi skal du bare gå på opdagelse, mens jeg brygger kaffen ;0)
   Knus Lone

   Slet
 2. Sikke du hygger op Lone. Det indbyder virkelig til snak og et dejligt glas af din fantastiske lemonade. Du har bare så mange fantastiske ting at pynte op med. Du gør det absolut ikke svære end det er. Tager hvad du har ved hånden. Det er lige min stil....
  Jeg tror ikke du skal satse på at Pæonerne blomster i år. Det kan tage flere år når man flytter dem!!!!!!!
  Da vi flyttede ind i vores hus. Stod der en hel klynge af lyserøde Pæoner. Jeg delte dem i 4..... flyttede dem rundt de første tre år. Så det er først de sidste par år der atter har været blomst i dem!
  Jeg anede nemlig ikke at det var noget de ikke brød sig synderligt om!

  Rigtig skøn dag til dig søde
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Charlotte ❤️
   Ja det er rigtigt at jeg bruger hvad jeg har. Skal helst ikke ud at investere i dyre ting, så det er genbrug og loppemarkeder, og hvad jeg kan finde på loftet og i skuret ;0) er det ikke som jeg ønsker det, får det en gang maling og måske et fint mærke. Der er vi jo faktisk en del ens.
   Surt med pæonerne, men så må jeg jo pænt vente
   Knus og kram Lone

   Slet
 3. Kære Lone. Godt med hjørner og kroge i ens have hvor man kan finde sol og læ, det er vigtigt at have sådanne nogen steder, hvor der er hygget ekstra op.
  Det ser rigtig hyggeligt ud i det fine hjørne du har lavet der. Dejligt at bruge de ting man har og det skaber ofte også en tilfredshed.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh mange mange tak Kirsten ❤️
   Ja jeg elsker bare at der er så mange steder vi kan hygge og slappe af i haven. Og det med pynte genet, kan jeg jo ikke komme udenom ;0)
   Der er så osse en del oprydning og sådan, men det tager jeg gerne med, bare jeg må pynte.
   Rigtig god eftermiddag til dig ❤️
   Knus Lone

   Slet
 4. Hvor er det fint😁 med hensyn til pæonerne må de ikke plantes dybere end 2-3 cm. Overholder man det har jeg oplevet at de blomstrer første år. Mine pæoner får "trykke prøven" på denne årstid. Tryk i toppen der hvor Bladene forgrener sig. Er der en fortykning er det en knop.

  SvarSlet
 5. Hvor er det fint😁 med hensyn til pæonerne må de ikke plantes dybere end 2-3 cm. Overholder man det har jeg oplevet at de blomstrer første år. Mine pæoner får "trykke prøven" på denne årstid. Tryk i toppen der hvor Bladene forgrener sig. Er der en fortykning er det en knop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Lisbeth ❤️
   Åhhh tror jeg har plantet dem lidt for dybt så. Måske jeg skal løfte dem lidt, eller er det bedre at lade dem stå?
   Knus Lone

   Slet