fredag den 18. november 2016

Ej "blåt" til lyst

Jeg er begyndt at samle på  noget nyt, ellere rettere sagt, noget gammelt.
Jeg er endelig blevet "voksen" og er blevet helt vild med musselmalet.
Jeg har ikke fået samlet så meget endnu, så jeg bruger det i mine opstillinger, rundt omkring i spisestuen, indtil jeg har samlet nok, til at fylde et skab.
Her på skænken bag spisebordet, har jeg sat en  tallerkenholder, med tre dybe tallerkner, en sovseskål og et lille fad.

Her kan I se tallerknerne tæt på. Jeg er helt forelsket  i det fine mønster.Her ser I sovseskålen, med det lille fad bagved. Det jeg samler på, hedder Gustavberg. Det er ikke så kendt som f.eks Royal Copenhagen eller Villeroy og Boch. Og det betyder at det ikke er så let at finde. Men jeg har været heldig, og har på kun et par uger, samlet de tre dybe tallerkner, sovseskålen, det lille fad og to sæt chokoladekopper med desserttallerkner til. 


På tallerkenholderen har jeg pyntet med den smukke betonkage, vi fik af Charlotte i kobberbryllupsgave. Den får lov at stå og pynte her, til jeg har fundet nogle flade tallerkner.


Jeg havde ellers pyntet op udenfor, med de flotte betonkager.


Men da alt det regn kom, synes jeg det var lidt synd at de skulle stå derude, så jeg forbarmede mig og tog dem ind.


Denne fantastiske terrin, på den lille skænk, har jeg købt for længe siden. Den er lidt mere grøn i farven, og passer bedre her.

Men det var faktisk først den anden dag, jeg opdagede at det også er en Gustavberg.


Hvor heldigt var det lige ;o)


Selvom jeg bruger det skønne stel i opstillinger, har jeg også tænkt mig at bruge det til det, det egentlig er lavet til.


Så da stellet skulle indvies, inviterede jeg til tøseaften. Her hos mig, betyder det, at jeg inviterer mine to veninder, Jane og Lena. Så får vi lidt godt at spise, hygger og griner hele aftenen.


Da jeg jo kun har dybe tallerkener, blev menuen jorskokkesuppe, med ost og brød.  


Det smagte nu også forrygende. Måske det var fordi det blev spist af så fine tallerkener. 
Men I får opskriften her, så kan I selv afprøve den.


Jeg må indrømme at det faktisk er med grædende hjerte, jeg skriver dette indlæg. For da jeg gik og lavede opstillingerne, og tog billeder, tabte jeg én af de kun to kopper, jeg havde fået samlet. Mine fingre er ikke helt på toppen for tiden, så koppen røg ud af mine hænder, og gik i mange stykker.Så nu håber jeg at finde en, eller lidt flere et sted, så jeg ikke skal sidde og drikke varm chokolade alene ;o)

Jeg vil ønsker jer alle en rigtig dejlig weekend
Knus Lone

12 kommentarer:

 1. Jeg kommer gerne og drikker varm chokolade af en anden kop. Det er ikke det der skal stoppe hyggen ��
  Men æv... er du blevet voksen??? Kan vi så ikke være venner mere??? ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe søde Princess
   Selvfølgelig kan vi det, jeg lader jo bare som om jeg er blevet voksen hehe... ;0)
   Rigtig god weekend og hils 💕

   Knus Lone

   Slet
 2. Kære Frk.Hall

  Hvor ærgerligt med den kop --(jeg har det også med at tabe ting), så bliver man meget opmærksom, især når man står med "guld" i hånden-- mon ikke du kan finde en ny, eller måske flere. Finder du dem på loppemarkeder?
  Det er nogle fine opstillinger du har lavet, det er fint med det blå samen med dine skønne hvide ting.
  Du er bare god.
  Suppen lyder også god, måske skulle jeg prøve den.
  God weekend hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jessie. Ja det var ski ærgerligt med den kop, men satser på jeg kan finde nogle nye. Jeg har fundet de forskellige ting på dba og gul og gratis, så jeg må bare holde øjnene åbne.
   Rigtig god weekend til dig søde 💕

   Knus Lone

   Slet
 3. Det er et rigtig fint stel, de forskellige muselmalede stel bringer smilet og minderne frem. Æv med den tabte kop, men godt at der ikke var nogen der kom til skade.

  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette. Ja heldigvis var det bare en kop og der findes nok masser af kopper. Ja det er bare så fint det stel, og som du siger er det fyldt med minder. Kan huske min farmor altid serverede kaffe i musselmalede kopper.
   Rigtig god weekend til dig også.

   Knus Lone

   Slet
 4. Nydelige bilder. Så utrolig ergerlig med den koppen. Håper du finner flere.
  Ønsker deg ei riktig fin helg
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Bente 💕
   Ja det var ærgerligt, men så går jeg da ikke i stå med at lede efter mere til det fine stel 😉
   Rigtig god weekend til dig også 💕

   Knus Lone

   Slet
 5. Dejligt at være blevet voksen Lone..... det har jeg så været en del år nu:)
  Men skønt at samle på noget og glædes over hver gang man finder en fantastisk ting til sit stel. Det er nemlig helt specielt at samle på det gamle fajance.
  Men husk endelig på det ikke kan tåle opvaskeren..... det har jeg ødelagt nogle ting ved! Her må man igang med håndkraft og mindes tiden fra sin barndom.
  Smukt har du opstillet det.

  Knus og skøn lørdag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Charlotte. Jeg øver mig på de opstillinger, men mestrer det vist ikke helt endnu 😉 Men synes selv jeg glædes ved at se på dem, og ja det er så spændende at se hvor meget man kan få samlet.
   Har haft de dybe tallerkner i opvaskeren, men må hellere tage dem i hånden, for eftertiden.
   Ønsker dig en rigtig dejlig weekend 💕

   Knus Lone

   Slet
 6. Sikke fine ting! Jeg bliver så glad, når jeg ser, at unge mennesker interesserer sig for fine gamle ting (jeg er slev tudsegammel ; - ), og i den forbindelse vil jeg gerne gøre opmærksom på, at det for tiden er helt utroligt, hvad man kan få af fx porcelæn for så godt som ingen penge ..... hvis man altså kan leve med, at det ikke er alt, som kan tåle at gå i opvaskemaskinen. Fx erhvervede jeg for en uges tid siden hele 91 dele af det fine 'Hjertegræs' spisestel fra Den Kongelige Porcelænsfabrik for hammerslag på bare 500 kr. Det var vurderet til 1500 kr, (hvad der jo i sig selv var helt vildt undervurdertet), men der var ikke andre end mig, der bød, så jeg fik det for
  mindsteprisen. Når jeg så får sparet sammen, skal det sendes til min datter i Amerika, som samler på det stel ..... ooog så er det jo ikke helt så billigt, meeen alligevel ....
  Sådan kan bl.a. unge studerende eller andre med ondt i tegnebogen for næsten ingen penge glæde sig over smukke ting i hverdagen. Ovennævnte lot indeholdt bl.a. 14 dybe og 14 flade middagstallerkner foruden diverse fade, skåle kaffekopper og hvad har vi , og hvis to slår sig sammen, er det jo lige før, det er gratis.
  Kan vi mon glæde os til at se flere billeder fra din fine samling?
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Hej Lone.Hvor er det et fint stel du er begyndt at samle på.Og sjovt nok har jeg jo lige renoveret mit køkken..........og hvad dukkede der lige op.To dybe tallerkener som du også viser.Er arvestykker.
  Ørgerligt at du bor så langt væk fra mig.........elleres måtte du da godt have fået de to tallerkener.
  Surt med koppen,men du må på loppemarkeder og finde nogle flere.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet