torsdag den 23. maj 2013

BRYLLUP OG KNIPLINGSKAGER


Min søster Linda skal giftes! Og jeg glæder mig som et lille barn :) 

I sidste uge var jeg ovre hos hende, og hendes kommende mand, på Lolland. Vi skulle en tur til København og finde brudekjole.
Det var en fantastisk dag, hvor min søster Lotte, og Lindas pap datter Claudia, også var med.

Her står Linda og jeg, hjemme i deres køkken og er totalt klar til storbyen ;)Linda og Claudia foran den første brudekjole butik. 


Efter besøget i første butik, var vi sultne og fandt en café, hvor vi fik en dejlig omelet og kaffe latte


Moster Potte (Lotte)Ja ja du er smuk Linda ;)


Efter frokosten kørte vi over til den anden butik, og det var et fantastisk sted, og det var også der kjolen blev valgt. 
Men billedet af det, får i først efter brylluppet ;)

Vi endte også en tur i Istedgade, og da Linda havde et ønske om at få langt hår til brylluppet, fandt vi et sted hvor man kunne få det lavet. Tja, og så endte det jo osse med at Kone Lone her, fik langt hår ;) Jeg har længe prøvet at få langt hår, men synes godtnok det er noget der trækker i langdrag, så det er en fin måde at komme over den trælse overgang, fra halvlangt til langt :)

Det er rigtigt hår der bliver brugt, og ens eget hår, bliver flettet, meget meget stramt :-/ og så syr de det lange hår fast i de små stramme fletninger. Det er vist den bedste måde at gøre det på, uden at ødelægge ens eget. Og så er det jo bare at vente på at ens eget hår gror ;)

Nå men tilbage til brylluppet. Jeg har lovet at bage kniplings kager til den store dag. Jeg havde ikke lige tænkt over, hvor mange der kommer, så jeg fik lidt af et chock da jeg blev fortalt der kommer mellem 60 og 70 mennesker. Men pyt, der skal ikke mangle noget til det bryllup ;) så idag afprøvede jeg lige min mormors gamle opskrift. 

50 g finthakkede mandler
50 g flormelis
50 g smør
1 ss mel
1 ss fløde 

Jeg lavede to slags! en portion med valnødder, og en med mandler.


Det hele blandes sammen i en gryde og varmes op til kogepunktet, så det smelter. Det ser lidt underligt ud i starten, men det smelter godt sammen tilsidst

Ja det ser ikke så lækkert ud, lige dér, i gryden ;) 

Sæt dejen på pladen, i små klatter, og godt med mellemrum, for de flyder meget ud.
De bages ved 175 g i ca 5 til 8 min. De skal være gyldne i kanten.

De er bløde lige når de kommer ud, men bliver hurtigt sprøde. Man kan dyppe dem i smeltet chokolade, men jeg kan bedste lide dem som de er.

Jeg synes dem med valnødder har den mest raffinerede smag, men dem med mandler er helt klart den mest rigtige gammeldaws "mormor" smag ;)  

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar