mandag den 9. september 2013

GRØNTSAGS SUPPE OG SMÅ GLIMT FRA SOMMEREN


Der er lidt længe mellem mine indlæg! Det har været en ekstremt travl og dejlig sommer. Har været til bryllupper, fødselsdage og forskellige arrangementer. Så der har ikke været så meget tid.

Men nu får i lige opskriften på grøntsags suppen, vi fik den anden aften.
Det er egentlig så simpelt. Jeg tager hvad jeg har af grøntsager, der trænger til at blive brugt. I dette tilfælde, var det en lille knoldselleri, 4 gulerødder, 2 rødløg, tre røde peberfrugter og 2 små hele hvidløg Jeg skar det hele, på nær hvidløg, i små bidder, og svitsede i lidt olivenolie, i en stor gryde. Hvidløget rev jeg først i, efter de andre grøntsager, havde fået lidt farve.
Så hældte jeg vand i til det dækkede, og tilsatte en stor skefuld herbamare bouillon. Lod det koge til "sagerne" var helt møre. Så fik det en ordentlig tur med stavblenderen, og fik tilsat en kvart piskefløde, lidt krydderier i form af: ingefær, lidt chili og salt og peber. I fryseren havde jeg fundet en pose, med 8 stk hjemmelavede kødboller. 
Dem laver jeg egentlig bare som almindelige frikadeller, men tilsætter alt mulig smag, som revet citron skal, lidt finthakket chili, hakket persille og lidt revet ingefær. Så koger jeg dem som små boller, og bruger dem i pasta, suppe eller bare som pålæg.
Her var de fantastiske i den aromatiske cremede suppe:


Som tilbehør, ristede jeg en god skive brød i ovnen, og smurte et godt lag persille pesto på, og dækkede med skiver  af mozarella og tomater. Og så ind i ovnen igen, til osten smeltede 

Persille pestoen, laver jeg af et stort bundt bredbladet persille, med stængler og det hele, som jeg blender med mandler, hvidløg, citron skal, salt og en masse god økologisk olivenolie. Det er simpelt hen så lækkert til alt. Vi bruger det oven på gode pølser, på brødet, i supper, og bare som dip til grøntsager. Det kan også laves som traditionel pesto, med ristede pinjekerner og parmesan. Men jeg havde hverken pinjekerner eller parmesan, så derfor brugte jeg de andre ting

Lidt små glimt fra en dejlig sommer


Hav en rigtig dejlig mandag, og husk paraplyen ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar