tirsdag den 24. maj 2016

Et godt brød

Har jeg opskriften på, og den vil jeg gerne dele med jer.

Det kræver godt nok at man har en foodprocessor. Det er for at kunne ælte dejen så længe og hurtigt, at man opnår gluten effekten. Det er den der giver de store huller i krummen, og gør brødet lækkert og luftigt.
Start med de 700 gram mel, og hvis dejen virker for tynd, efter den er blevet æltet et stykke tid, så kan man tilsætte ekstra mel.
På billedet herunder, har maskinen kørt i ca 20  min.

Her har den kørt i ca 30 min, og man kan se dejen er ved at slippe skålen. Og det er det man skal opnå.
Og herunder, kan I se at det ligner tyndt tyggegummi.

Nu stilles dejen på køl, med film over, til næste dag.
Og næste dag tændes ovnen på fuld styrke, og der placeres en bageplade i ovnen. Når ovnen har opnået højeste varme, tages bagepladen ud, og man lægger et stykke bagepapir på, og nu er det vigtigt at man ikke roder for meget med dejen, så find en spatel, og lirk forsigtigt dejen over på pladen.
Sæt den tilbage i ovnen, og skru ned til 200 grader. Nu skal brødet bages i ca 20-25 minutter. Man er nødt til at holde øje med brødet, for det kan være forskelligt fra ovn til ovn. Men en god huskeregel er, at brødet skal lyde hult når man banker i bunden. Så er det færdigbagt.

Så er brødet færdigt. Det bliver lidt mørkt, men det skal det blive.

Her har jeg skåret brødet over, og man kan se den lækre krumme med de mange huller.


Jeg serverer ofte brødet, med lidt lækre pestoer til


Jeg fandt en del, meget meget gamle kvindeblade, på loftet den anden dag. Det var nogle vi blev foræret, da vi havde caféen.

Dette blad er fra 1954, og dengang vidste man også, at det var vigtigt med gluten, for at opnå et godt brød.

Det var lidt sjovt med netop dette blad. For det var udgivet på min fødselsdato, dog ikke årstallet ;o)

Rigtig god fornøjelse med bagningen, og velbekomme
Knus Lone






4 kommentarer:

  1. Hold nu op Lone. Det er slet ikke fair. Det er jo ikke godt med alt det hvedemel......
    Jeg er da total brød sulten lige nu. Sikke da en smuk struktur det brød har. Sikke luft huller. Det ser så fantastisk ud. Gid jeg havde en rørmaskine. Så var jeg straks gået i gang.
    Det er meget meget meget længe siden jeg har set så lækkert et brød. De lufthuller "smager" bare aller bedst!
    Og sikke da nogle fantastiske blade. De er vidunderlige og så passer det viste blad perfekt til så lækkert et brød...

    Rigtig formidabel dag til dig
    Charlotte

    SvarSlet
  2. Hehehe UNDSKYLD Charlotte ;0) Jeg lover dig at hullerne er dem der smager aller allerbedst i dette brød.
    Du må ønske dig en røremaskine, for det er så lækkert det brød.
    Jeg er også rigtig glad for jeg fandt bladene frem igen.
    Super skøn dag til dig ❤️
    Knus Lone

    SvarSlet
  3. Nøj det ser lækkert ud - det skal helt klart prøves - tusinde tak for det ...

    og hvor er det sjovt med det gamle blad - godt at I ikke er lige gamle :O)

    Tak for en rigtig hyggelig blog - nu må der bages og SPISES

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak kæreste Anette ❤️ du bliver ikke skuffet når du sætter tænderne i dette brød. Hahaha ja så gammel er jeg ikke endnu ;0)
      Ønsker dig en fantastisk dejlig aften

      Lone

      Slet