fredag den 8. januar 2016

Grøntsags fladbrød





Idag fik jeg en juice lavet af bolsjerødbede, agurk, rød peber, gulerod, æble, ingefær og citron.



 Jeg plejer at smide pulpen (resterne)
 fra juicen ud til hønsene. Men idag havde jeg set en opskrift på nettet, jeg gerne ville afprøve, og der skulle man netop bruge pulpen.

Og jeg er blevet totalt tilhænger af "stop spild af mad" osse selvom det ryger ud til hønsene, hvis ikke vi selv får spist op

Jeg tog det hele, og proppede det i min lille blender, og tilsatte 

2 ÆG
2 SS POFIBER
 (her kan også bruges alm mel eller husk)

ET LILLE HALVT LØG
LIDT SPIDSKOMMEN
KRYDDERSALT
PEBER
TIMIAN
ROSMARIN
CHILI

Jeg kan jo godt lide når maden virkelig smager af noget 

Men det var slet ikke stærkt på den hårde måde







Der kom også lidt grønkål i, bare fordi jeg ku ;-) 
Vi har det i haven, og det er bare det bedste at kunne hente grønt på denne årstid ;-)
Husk at skære ribben fra, da den er meget grov.




Da det hele var godt blended, hældte jeg det ud på et stykke bagepapir, og bredte det hele ud med en spatel.
Ikke for tyndt og heller ikke for tykt.





Det ser ikke særlig lækkert ud ;-) ligner nærmest kedelig leverpostej inden den er bagt hehe...

Men efter det har bagt i 15-20 min ved 200 grader, får det en helt anden farve og dufter fantastisk.

Jeg skar fladbrødet ud i pæne firkanter, og lavede med det samme, en lækker sandwich, med avocado, rødløg, peberfrugt, kapers og sorte oliven. Jeg pyntede hele herligheden med en olie med basilikum, jeg havde lavet for nogle dage siden, og smurte aioli på den øverste skive brød.

Behøver jeg sige at det smagte af mindst én til ;-)

I skal virkelig gøre jer selv en tjeneste at prøve, både juicen og brødet 




Jeg ved godt det er en lidt anderledes opskrift, men jeg blev mega positivt overrasket over hvor godt resultatet blev!!!!

Håber i alle må have en skøn fredag aften og en helt fantastisk weekend

Knus og kram Lone



4 kommentarer:

  1. det ser meget spændende og lækkert ud. Og så kan man få brugt alt hvad der er til overs bliver det kun bedre af.
    Kh.
    Kirsten
    God weekend til dig

    SvarSlet
  2. Tak Kirsten :0)
    Det er så skønt at få brugt ALT og at det samtidig er sundt, og smager godt
    Kh Lone

    SvarSlet
  3. Fantastisk måde at bruge alle råvare på. Det er nemlig fantastisk selv om man har høns...
    Du har ret ser lidt kedeligt ud men billedet hvor det er bagt og anrettet tager så meget kegler.
    Ser fantastisk indbydende og lækkert ud.
    Rigtig dejlig søndag

    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Charlotte ❤️
      Ja jeg er STOR tilhænger af "stop spild af mad" og her i januar, har vi aftalt at vi skal spise hvad der er i skabe, køleskab og fryser, og kun købe det allermest nødvendige. Vi har mange gode øko pølser i fryseren, så der skal lidt kreativitet til, men idag blir det gammeldags hotdogs, men jeg bruger fladbrødet, istedet for hotdogbrød. Så blir de osse lidt sundere hihi....
      Rigtig god aften søde ❤️
      Knus Lone

      Slet