lørdag den 26. marts 2016

Påskefrokost med hjemmelavede snapse


Hvert år når sommeren er ved at gå på hæld, plukker vi det sidste dild. Det skal nemlig bruges til vores påske snaps. Den kalder vi "dilleren" ;o)
Det er sådan set bare dild, der er overhældt med en smagsløs snaps, eller vodka. Snapsen får lov at trække helt til påske, før den bliver siet, og evt fortyndet med mere snaps, hvis den er blevet lige fyldig nok i smagen

I år har vi også prøvet med denne snaps.
Der er bare tilsat et stykke agurk og 3-4 stilke mynte. Denne snaps skal blot trække i 3 døgn. Så måske i har lyst til at afprøve den, allerede i år.


Jeg plejer aldrig at pynte op udenfor. Men i år er der jo en speciel lille dame, jeg gerne vil imponere.
Så der er hængt påskeæg op i pæretræet, der står lige hvor man kommer ind i vores have.

Damen jeg ville imponere, er selvfølgelig mit fantastiske dejlige barnebarn Eva.





Bordet er blevet pyntet med en keramik fugl, jeg havde i haven. Jeg har malet den, så farverne er som jeg ønsker. Den blev sat i en rede af hortensia, som egentlig er den krans, jeg brugte som advents krans til jul. Jeg elsker jo genbrug ;o)


Jeg har pyntet rundt om fuglen med vagtelæg, og halve æggeskaller, jeg har sået karse i.
Så er der både lidt til ganen og øjet.



Mine fine sølv æggebægre agerer fyrfads stager. Låget har jeg brugt som små reder, til lidt grønt og vagtelæg.



Bordkortene er fine motiver, jeg har fundet på nettet. De er blevet klippet fint rundt i kanten. Og så har jeg sat en lille viol, i en kaffekop, ved hver tallerken.


Så er det bare at sætte sig til bords, og nyde frokosten og de skønne snapse.


Skål!
Og fortsat rigtig god påske 

Knus Lone











14 kommentarer:

  1. Sikke da et hyggeligt indlæg Lone. Der er både noget for øjet og for ganen.
    Nu er jeg slet ikke til snaps men den mynte sag lyder fantastisk og meget feminin i smagen. Så den er helt klart et forsøg vær.
    Sikke søde bordkort du også har lavet. Dem er jeg total forelsket i og måden du har klippet kanterne på er så skønne.

    Fortsat rigtig formidabel påske til jer
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Charlotte :0)
      Jeg er sikker på du vil kunne klare mynte snapsen, da den er meget mild i smagen, så du må igang med at lave snaps. I kan lige nå det inden påsken er slut.
      Ja jeg synes osse selv bord kortene er blevet rigtigt søde, med det sarte billede, og den klippede kant.
      Kan i nu have en fortsat skøn påske ferie, hos jer ❤️
      Knus Lone

      Slet
  2. Eva is too sweet!
    I love the tree with all the eggs. Great idea
    In your home i love everything!!!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    2. Ohhh thank you so much dear Kuni <3

      Slet
  3. Iiih. For hver gang jeg læser dine blogs, savner jeg dig bare endnu mere ��

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh hvor er du sød Princess ❤️ håber i nyder påsken.
      Knus

      Slet
  4. Iiih. For hver gang jeg læser dine blogs, savner jeg dig bare endnu mere ��

    SvarSlet
    Svar
    1. Hey.... Why are you up????? Hihihihi

      Slet
  5. Brukar titta in här och se vad du har gjort, nyfiken:)...
    Så fina silveräggkoppar som du använder att ha värmeljus i.
    Glad Påsk.
    gun

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Gun ❤️
      Du er altid velkommen til at kigge ind
      Knus Lone

      Slet
  6. Kære Lone. Ja det er sjovt at lave de forskellige former for snapse og ja også likør, som jeg nok mere har praktiseret. Det er spændende at se hvordan de udvikler sig over tid, og nogen gange bliver det rigtig godt.
    Jeg drikker ikke selv alkohol, så jeg smager ikke de ting, men jeg ved at der er andre der godt kan drikke dem. Vi har mere haft tradition for den del til jul og ikke så meget til påske, men måske skulle jeg prøve til sommer når dilden er fremme igen.
    Fortsat god påske til dig og dine kære
    Kh.
    Kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak kære Kirsten ❤️
      Det lyder hyggeligt med likør, og det må jeg hellere afprøve også.
      Hvis du vil prøve dild snapsen, så er det bedet at bruge skærmene.
      Rigtig god søndag
      Knus Lone

      Slet
  7. Sikke et smukt påskebord. Jeg er sikker på den lille yndige dame blev imponeret over æggetræet.
    Min mand er også vild med at lave snaps, så vi har flere slags stående. Jeg er bestemt ikke snapsedrikker, med den vi har lavet med hindbær kan jeg godt lide.

    Kærlig hilsen Anette

    SvarSlet