søndag den 10. marts 2013

SVINESKANK... DEJLIG SIMREMAD

Lørdag aften havde vi inviteret gæster, og selvom kalenderen siger "forår" så har det været møghamrende koldt de sidste dage, så John og jeg havde  besluttet, at servere dejlig simremad. Valget faldt på store svineskanker.Jeg skulle lave forret og dessert, og så ville John lave hovedretten. Han startede med at skrælle en masse rodfrugter: majroer, pastinakker, gulerødder, gulebeder, kartofler, jordskokker, små hele, friske hvidløg og skalotteløg  Jeg har meget ondt i fingrene for tiden, så det passede mig fint, og så havde jeg også tid til at dække bordet.

John skar nogle dybe ridser i skankerne, så saltet kunne trække ind og gøre kødet ekstra mørt, og så sværen kunne blive sprød.


Dernæst hældte han en limfjords porter ved. Skankerne skulle have fire timer i ovnen ved 130 grader. Efter to timer, hældte han væden fra, og kylede alle rodfrugterne ned under skankerne.

Det blev simpelt hen det møreste kød! Det var som smør, og rodfrugterne var let karamelliserede, af den smule øl der var tilbage i bradepanden. De afgav også en del væde, som John hældte fra efter en times tid, og det hældte han i en gryde, og kogte det yderlige ind. Tilsatte lidt fløde, og tilsidst monterede han saucen med en god klat smør.

Her serverer John sin simre mad, direkte fra bradepanden. Lækkert og rustikt.


Det smagte simpelt hen fantastisk og vi blev meget mætte :)Forretten jeg lavede var en dejlig champignon suppe med madeira. Den blogger jeg om en anden gang.
God søndag og prøv om i kan holde varmen ;) 


1 kommentar:

  1. Ps: Da John havde læst indlægget, pointerede han stærkt, at det altså var vigtigt jeg skrev, at han skruede op på fuld knald, for ovnen tilsidst, så sværen kunne blive sprød. Husk at tage rodfrugterne fra først ;)

    SvarSlet