lørdag den 8. december 2012

PASTA MED SVAMPE


Den anden aften, blev jeg inspireret af min kære kusine: Fruen af Ruevej og ville have lavet pasta med laks og spinat. Men så opdagede jeg, at der var en stor bakke champignon, og en bøtte tørrede kantareller, så jeg lavede om på menuen.
Jeg lagde kantarellerne i blød, i en ordentlig sjat hvidvin, i et par timer. 
Imens ledte jeg efter noget godt pasta. Jeg fandt tre forskellige slags, men der var ikke nok til to i nogle af pakkerne, så det blev en skøn, blandet landhandel af grove pasta typer.
Der var små suppe horn der skulle koge syv min, skruer der skulle koge 10 min, og linguine der skulle koge 6 min. Så jeg kogte en ordentlig balje vand, godt med salt, og kogte de forskellige pastaer efter den tid de skulle have.

Jeg rensede champignonerne, og skar dem i skiver. Siede hvidvinen fra kantarellerne, og skyllede kantarellerne ekstra godt, da der sidder meget skidt i dem.

Så svitsede jeg svampene i RIIIIIIGELIGT smør


Og så hældte jeg hvidvinen, lidt hønse bouillon og godt med fløde på, og lod det koge godt ind.
Så tilsatte jeg de tre slags pasta og kværnede masser af peber over. 
VÆRSGO

Den bedste svampe og pasta ret som fyldt godt.

Igår tog John og jeg en ose tur i A-Z, men det endte med, at det ikke bare blev en ose tur, for John købte de fedeste, varme og vandtætte støvler til mig. Han synes at jeg skal pakkes ordentligt ind, når jeg går mine lange ture med hundene.


Vi fandt også nogle skønne handsker og et par ørevarmere, men dem får i ikke billede af hahaha ;) det ser ikke videre smart ud, men de varmer godt, og jeg har aldrig været god til at bruge hue.

Så idag skulle det nye vinter outfit afprøves, så hundene og jeg tog os sammen, og gik vores skov rute, for første gang siden sneen er kommet. 


Det var rigtig flot, og heldigvis havde andre været ude også, og trampet sneen lidt ned, så det gik nogenlunde. Der var dog nogle steder jeg måtte løfte hundene i selen, og selv røg i til knæene. 
Men det var skønt at gå turen igen. Så må jeg lade som om, kroppen ikke er totalt smadret nu ;) men det gir mig god samvittighed til at ligge på sofaen nu ;)

Den anden dag lavede jeg marcipan. Det er utroligt nemt, og skønt at vide der kun er ordentlige ting i.

Jeg tager 200 gram mandler, og alt efter humør, skolder jeg og smutter dem. Andre gange lader jeg skallen sidde på. Det er når det skal gå hurtigt, for hvis de er skoldet først, er jeg nødt til at tørre dem i ovnen et par timer, ved 50 grader, ellers er de ikke til at blende helt fint.

De skal blendes helt fint til mel, gerne så det er lige før det bliver klistret. 
Så tilsætter jeg to til tre ss kokos palmesukker ( det har et lavt glykæmisk indhold, og påvirker ikke blodsukkeret så meget) 
Tilsætter en tsk mandel essens, og ca en æggehvide. Tag lidt æggehvide af gangen, så du er sikker på det ikke bliver for klistret. Og så er det klar til at blive lavet til lækre konfekt stykker.


Dette billede er fra sidste år, da jeg ikke fik taget et denne gang, men det er nogenlunde det samme jeg har lavet.

Sidste opskrift i denne omgang bliver de fantastiske pebernødder, som er en opskrift fra min datter.


125 g sukker
125 g smør
1 æg
appelsin skal fra en appelsin
1 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt hvid peber
4 dl mel
Pisk smør og sukker godt sammen. Bland æg og appelsin skræl i. Put resten af ingredienserne i og ælt dejen godt.
Stil dejen på køl en halv times tid, og rul stænger ud, skær små stykker, og rul dem til kugler, og bag dem i ca 10 min, ved 200 g. Uhhhh de er mega gode. I kan også se dåsen snart er tom ;)

Rigtig dejlig søndag aften til jer alle. Og pas nu på imorgen. Der skulle vælte ned med sne IGEN IGEN!!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar