søndag den 25. november 2012

NATURLIG JULEPYNT


I år har jeg besluttet at jule pynten KUN skal være præget af det naturlige. Jeg har aldrig været til det rigtige "julede" med røde julemænd og kravle nisser. Ikke engang da børnene var hjemme!


YAAAIKS!!!! Hwa lawer haj der :-0Nå men jeg vil vise hvodden min jul ser ud i år :)

Den traditionelle advents krans var meget meget nem, men lige sådan som jeg synes den skal være! Den er lavet  på en halm krans og dækket med ene, som jeg synes ser så svævende og eventyrligt ud. Og så fandt jeg en fortryllende engel i stof i pottehaven.dk  Og så SKAL MAN KUN BRÆNDE ET LYS AF GANGEN!!!!!! Det vil sige at første søndag i advent, tænder vi det første lys. Det tænder vi så hver gang vi ønsker julelys, og så skifter vi det med et nyt efterhånden. Det næste blir IKKE tændt før anden søndag i advent. Og sådan skal det være!! ihvertfald i vores familie :)

På en hylde i stuen har jeg bare brugt den pynt der stod der i forvejen, og så pyntet med frisk fyr, og lidt smukke glas kugler i mine favorit farver: sort, rosa og mørk lilla. Og så et enkelt lys, og julehyggen spreder sig. Fyrre grenene giver den rigtige duft.
Sidste år fandt jeg en rigtig fed gren, som jeg fik John til at lave fire huller i. Så havde jeg en meget naturlig advents stage. Den får også lov at komme frem i år. Hvem siger man kun skal have én? Jeg har pyntet med Jule kugler, kogler og en smuk sten engel. Måske smider jeg lidt fyr eller ene omkring det hele, når vi nærmer os jul.
Spise bordet pynter jeg altid en måned før jul ( til stor forargelse, og alligevel glæde, tror jeg) for John og Carsten. Tulle er jo lisså skør som mig, så hun siger bare: Mor du er så kreativ ;) I år er det igen, fyr, jule kugler i fattigmands sølv og lys. Når dække tallerkenerne kommer på,( det gør de i løbet af ugen)k får de en lille gammel stage sat på  kanten, med et juletræs lys i. Så har hver enkelte sit eget lille lys :)


I en anden vindues karm har jeg lagt noget fyr, nogle kogler og bare sat tre bloklys, og pyntet af med en lyserød rose. Enkelt og smukt!


Dengang jeg stadig var hooked på det med at købe masser af  jule pynt, erhvervede jeg mig disse skønne glas kugler. De skifter plads hvert år. Sidste år hang de i køkkenet, men i år har de fået en plads inde ved siden af mit smukke, og nyeste møbel, nemlig skænken. De passer perfekt ind i hjørnet dèr:


Man kan ikke holde jul, uden at have besøgt pottehaven.dk, og i år har jeg købt en smuk krans til døren. Jeg plejer at lave næsten alt selv, men mine fingre er blevet så "dumme", at jeg springer over de steder, hvor jeg kan finde noget andet, der virkelig falder i min smag. Denne krans blev jeg totalt forelsket i, med det samme! Det eneste jeg gjorde, var at sætte to fugle på, som altid er på min dør dekoration. Man skal vel sætte sit eget præg, or what? ;) hehe Jeg fandt også en del andre lækre sager derude, men i må selv ud at snage, for at finde lige dét i mangler, og ikke kan leve uden :)

Lige nu er jeg ved at gå til af lækkersult!
 Har bagt rugbrød! men det skal jo lige have lov at sætte sig inden jeg skærer i det, og det er jo snart midnat. Men efter sådan en weekend, hvor nat og dag er blandet sammen, de gode drikke har flydt i overflod, og maven er klar til MEGET MERE,  kan  a vel godt "treate" mig selv, med en lækker lun skive nybagt rugbrød,med masser af tandsmør, og en kølig jule øl ( IKKE den søde slags), og så smække benene op, og bare glæde mig over at, det meste af pynten er på plads, de bedste småkager, nemlig pebernødderne, er bagt. En kanon opskrift fra min datter, med appelsin skal, som kommer på bloggen i nærmeste fremtid. Og så skal der ikke så mange gaver til i år, så de er hurtigt købt. Så hvad er der ikke at nyde, udover rugbrødet og den kolde øl?

Hehehe merry ny uge allesammen og WELL COME BACK til mig selv hahahaha ;)

3 kommentarer:

 1. Se der slår du mig med flere hestelængder. Det nærmeste jeg er kommet til julepynten i år er 2 nye huse jeg købte i dag på markedet til mit julelandskab. Det skal nemlig altid frem i december, og alle husene skal fyldes med fyrfadslys. Jeg mangler baaaare lige at finde en ledig vindueskarm....

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh sådan et landskab havde vi osse dengang ungerne var små........... Det var sååååå hyggeligt :) øv kom med nogle børnebørn så a ka få det gamle julepynt frem :)

   Slet
 2. Iiih hvor er det hyggeligt, søde Lone. Jeg pynter altid enten 1. dcember eller 1. søndag i advent. Men måske jeg skulle slække lidt på traditionen i år, da jeg skal i byen d. 30 november :P Skal BARE lige have lillebror til at grave min julekasser frem ude i skuret. Kunne selvfølgelig også vælge din model og så tage Loulou i snor og køre i skoven... Hmmm...Man bliver jo lidt inspireret... <3

  SvarSlet