Det er meget oppe i tiden,
med stop spild af mad.
Det er også meget populært,
at spise vegansk og vegetarisk.
Jeg bliver nok aldrig hverken
helt vegetar eller veganer.
Jeg er vel nærmest det
man kalder flexitar.
Men jeg er egentlig ikke så vild med,
at skal have påduttet mig en titel,
på grund af mine mad valg.
Så jeg vil hellere sige,at jeg 80 % af tiden,
spiser rimeligt sundt, og giver så mig selv lov til at skeje ud indimellem ;)
Men det er rigtig svært,
at finde rundt i,
hvad der er sundt og ikke sundt, synes jeg.
Jeg er dog sikker på, at masser af grøntsager er godt,
og jeg spiser flere dage om ugen,
retter uden kød. Ellers skifter jeg meget tit,
rødt kød og svinekød, ud med kylling,
og også indimellem fisk. Men jeg har det faktisk
lidt svært med fisk, da vi ofte får at vide,
de er fyldt med tungmetaller.
Jeg har læst at de sunde omega 3-fedtsyrer,
jod og D-vitamin vi kan få fra fisk,
også kan fås fra feks æg, hørfrø og rugbrød.
Men om det er godt at skippe fisk helt,
er jeg ikke klar over. Generelt prøver jeg bare,
at spise sundt og varieret, er dog ikke fanatisk,
og spiser hvad der bliver serveret,
når jeg feks er i byen.
I Dag blev min frokost faktisk inspireret
af stop spild af mad,
da jeg fandt en masse gode ting i Føtex.
To flotte røde peber til 5 kr,
en bakke øko champignon til 8 kr,
radisespirer og løgspirer til 5 kr pr pakke,
og to avocadoer til 8 kr.
Alt så frisk og godt ud.
Så det blev til en nystegt majstortilla,
lavet af majsmel, rismel, vand og masser af krydderier.
Den blev toppet med most avocado,
rød peber, agurk og tomater i tern.
Stegte champignon.
Pyntet med kapers, spirer
og et lidt hornvioler.
Pænt service, tændte lys
og så smager det bare endnu bedre. ;)
Rigtig god eftermiddag
Knus Lone
Det ser lækkert ud. Jeg har nærmest opgivet at finde ud af hvad der er sundt og ikke sundt, men prøver at få lidt af det hele. Jeg køber også glad og gerne nedsat mad. Kød giver jeg nærmest aldrig fuld pris for jeg handler efter at komme når de lige er færdig med at fylde op.
SvarSletGod aften til dig.
Haha det er sgu osse en værre jungle kære Rita.
SletMan gør nok bedst i at mærke efter hvad man selv har det bedst med.
Jeg går efter økologi og mange grøntsager.
Rigtig god aften
Lone
Sikke en smuk frokost. Jeg ender gerne med rugbrød med makrel i tomat :-) (bare jeg ikke får for mange tungmetaller ...). Jeg har altid elsket grøntsager, så dem spiser jeg mange af. Jeg spiser grundlæggende økologisk, men er ikke spor fanatisk. Det er jeg vist derimod når det kommer til dyrevelfærd. Og det er grunden til at jeg for en del år siden holdt op med at spise kød. (Men jeg spiser fritsvømmende fisk idet jeg tænker at de har haft det ok, og fordi jeg ikke kan forestille mig at undvære fisk. Så jeg er ikke spor konsekvent!) Jeg kunne simpelt hen ikke få det ned hvis jeg ikke var sikker på at det kom fra dyr der havde haft det godt. Men det er ikke noget jeg går rundt og snakker om, og når jeg er ude, spiser jeg bare uden om kødet uden nogen bemærkninger :-)
SvarSletSikke en smøre :-) God aften til dig, søde Lone!
Knus
En skøn smøre Nana.
SvarSletElsker at høre andres mening om noget jeg synes er vigtigt.
Vi spiser faktisk også meget makrel i tomat, men det skal være den fra Sæby. De andre er renset med kemikalier 😳
Vi går også efter økologi, men har ikke sluppet kød helt endnu, og tror heller ikke vi gør. Men vi går efter kød hvor vi mener dyrene er behandlet ordenligt. Men det er godtnok en jungle med det mad indimellem 😬
Rigtig god aften og knus
Lone
Go morgen Lone
SvarSletJubler over synet af din lækre mad, elsker at se det du tryller frem, og måden du servere det på, du ved jeg er stor FAN af dine mad evner!
Jeg spiser det jeg kan lide, og det er så så heldigt at det er mere over i det "grønne" og salte køkken der skaber glæde i mig. Jeg elsker når maden er farverig og smukt balanceret.
Køber også mere og mere økologi, og kød får vi ikke hver dag, tror grunden til det med kødet er variation i dagligdagen.
Lørdag aften var vi i byen, de spurgte hvordan er kødet, jeg måtte tilstå jeg var ikke havde smagt på det endnu, for sprang først om bord i det lækre tilbehør-folk ser lidt undrende på en, for oksestegen er jo mesterstykket, det var også godt;-)
Jeg har en del madspild i tiden, mislykket brød, jeg hader at smide mad ud. Det er et par dage siden jeg knækkede koden til dej på røremaskine, jubler og jubler, så i morgen kaster jeg mig over dit brød igen;-)) Brød er altid godt, og godt brød er altid ekstra godt:-P
Også lige: tillykke med Rose, hun er smuk. Og jeres vindfang er blevet så flot, jeg troede også at i havde malet døren den lækre grønne farve, men kunne se i kommentarerne at den ,nok, skulle være hvid, det er også flot!
Madglade morgen hilsner og kæmpe knus med ønsket om den dejligste dag fra Anette
Den blev godt nok lang ;- )))))))) men hvem kan stå for mad.....
SvarSletHahaha tak du skønne madglade Anette 😆 og så er vi to. Der er ikke noget bedre end lækker smuk mad. Jeg er osse mest til det salte. Hellere et lækkert stykke brød med god ost, end et stykke kage.
SletGodt du har knækket koden med dej, og vi kommer gerne og tester dine brød 😜
Helt ærligt så tror jeg sgu... ups... at døren får lov til at være grøn. Er blevet helt glad for den dybe lækre grønne farve.
Nå dagen kalder og idag skal jeg være sammen med guldklumperne Eva og Alfred.... ohhh HAPPY DAY 🤗
Knus og kram til dejlige dig
Lone
Skidt da også pyt med de labels - du spiser og køber ind som du nu finder det bedst.
SvarSletDet gør jeg også. Med en øget bevidsthed om at gøre mit mikroskopiske til at passe på kloden. Sådan har jeg det bedst.
Dejligt at du fandt alle de gode sager ! Det er jo vildt at så mange fødevarer ikke kan sælges på "normal" vis ... senest fik jeg en pose fuld pastinakker med hjem fra Stop Spild Lokalt og de kan jo bare holde sig i hundrede år. Næsten.
- Det er faktisk meget sjovt med sådan et slags benspænd: hvad kan jeg lave af de dato-varer jeg fik i dag ? ;-)
Håber du har en dejlig dag, på trods af gråvejret.
Hilsen La Cucina NADA
Tusind tak Nada 🤗 jeg har haft den dejligste dag sammen med mine børnebørn.
SletJa der kan gå helt sport i at finde på lækre retter.
Skønt med sådan en pose pastinakker.
Rigtig god aften
Lone
Mad der anrettes smukt som på din tallerken Lone, er altid lækker.
SvarSletDet smager bare bedre.
Hvem ønsker ikke stop madspild og dyrevelfærd.
Det tror jeg bestemt alle gør.
Jeg tror de fleste opdrætter behandler dyr ordentligt.
Ellers ville de jo ikke få penge for deres dyr.
Men det er de grimme sager der bliver vist på tv.Det er et problem for det er det som huskes.
Det er utrolig synd syntes jeg.
Jeg har virkelig ondt af den ordinære landmand.
Han gør det godt er jeg sikker på.
Syntes tit det med dyrevelfærd er en tom floskel.
For ikke ret mange vil betale det som kødet koster.
Jeg kender kun ganske få der gør det.
Så her er nok et punkt hvor vi er forskellige.
Og heldigvis for det. For ellers ville verden være kedelig :)
Klem og god dag
Charlotte
Tak Charlotte
SletJa stop spild af mad er en mega god idé. Jeg går selvfølgelig ind for dyrevelfærd, men lige i dette tilfælde, var det mere om sundheden i at spise kød jeg tænkte på. Kan mærke når jeg spiser meget kød, at det tager lang tid om at komme ud af kroppen, og når jeg udelader kød får jeg mere energi. Men jeg spiser da stadig kød indimellem, og i aften skal vi have kylling og masser af grøntsager på panden, med sesamolie og soja. Lækker asiatisk smag 😜
Rigtig god aften og knus
Lone
Din frokost ser dunn og god ut, Lone.
SvarSletJeg prøver også å ikke kaste så mye mat, man kan av og til lage en middag med restemat.
Så vakker din lille figur i ditt forrige innlegg er..
Klem, Ida
Mange tak Ida.
SletDet er nemlig godt og lidt sjovt at finde på lækre retter af rester.
Ja hun er bare så fin min lille franske pige.
God aften og klem
Lone