Jeg har før vist jer hvordan jeg laver saltmandler, her
Men denne gang faldt valget på sojamandler.
Jeg havde den anden dag, taget de sidste krydderurter ind. Der var kun rosmarin og timian tilbage, men det er også de krydderurter jeg holder mest af.
jeg finthakkede urterne, og tørrede dem i ovnen ved svageste varme, til de var helt tørre. Det tog tre timer i min ovn.
Jeg tog halvdelen af de friske hakkede krydderurter og blandede med groft salt, og tørrede også dette i ovnen. Så er der lækker smagssalt til vinteren.
Fra venstre er det tørret rosmarin. Det midterste glas indeholder timiansalt, og det sidste er rosmarinsalt.
Nu jeg var igang i køkkenet, tænkte jeg at jeg ville lave de lækre sojamandler. Vi skulle i byen om aftenen, og sådan et lille glas kryddermandler gør altid lykke hos værtinden.
Og her får I opskriften
Her er mandlerne vendt med olien
Her er krydderierne drysset på.
Og sådan ser de ud når de er færdige. De ser meget mørke ud, men de er ikke brændt på. Det er sojaen der gør dem så mørke.
Da mandlerne var afkølede, tog jeg halvdelen fra og kom dem i et glas, der blev pyntet.
Hjertet i baggrunden er et smedejernsstativ, jeg har pyntet med buksbom og perler. Så var værtindegaven klar og vi kunne tage i byen ;o)
Mandlerne har en fantastisk smag af både sødt, salt, krydret og lidt skarpt. De smager himmelsk til en kold øl.
Rigtig god fornøjelse hvis I vil afprøve opskriften.
Knus Lone
Jeg elsker mandler og elsker alt med mandler.
SvarSletTror da bestemt det er en opskrift jeg skal prøve.
Nu har jeg jo masser af mandler efter John skaffede mig nogle.
De ligger i skabet og brænder efter at blive brugt......
Rigtig dejlig dag søde ven
Knus
Charlotte
Her er vi også vilde med mandler, og de siges at være rigtigt sunde. Du må prøve denne opskrift næste gang 😊
SletJa det var super vi lige kunne få mandler med hjem fra grænsen 👍🏻
Rigtig dejlig dag til dig også 💕
Knus Lone
Umm ser lækkert ud. Det må jeg prøve. :)
SvarSletRigtig god uge
Kh Birgitte
De er vanvittigt lækre, og de saltede er også mega gode.
SletRigtig god uge til dig også 💕
Knus Lone
De mandler må jeg prøve. Mandler er altid gode, og soyamandler er endnu bedre end saltmandler. Jeg fik nogle på en restaurant engang, der næsten var som brændte mandler, hvad angår det tykke lag omkring dem, men med soya, karry og chili. Dem havde jeg helt glemt... det må jeg vist også prøve :-)
SvarSletKnus, Karen
Ja det er SÅ godt med de krydderier sammen med mandlerne. Kan kun sige kom igang 😉
SletRigtig god aften Karen 💕
Knus Lone
Å så flink du er
SvarSlethøres og ser helt fortryllende ut.
å så hadde du så fine flasker
kos deg søte Lone
klem Eli:)
Tusinde mange tak Eli 💕
SletJa jeg er jo storsamler, så glas har jeg nok af 😉
Du må prøve de lækre mandler, med eller uden glas.
Rigtig god aften kære Eli 💕
Knus Lone
Køre Lone!
SvarSletFørst fantastisk smukt indlæg fra fru Pedersens have, har lige sagt til Charlotte at hun gav mig lyst til at se julehaven, med hendes indlæg, men det gjorde du i den grad også:-))))
Og lækre lækre mandler du viser, dem glæder jeg mig vildt til at prøve.Skal ud og handle om lidt så der må kokossukker på sedlen, som den eneste manglende ingrediens. 1000 tak for opskrift:-p
Ha den skønneste dag
Knus Anette
Der skulle selvfølgelig stå : Kære Lone:-)
Slet