mandag den 21. november 2016

Lækre sojamandler

Jeg har før vist jer hvordan jeg laver saltmandler, her 

Men denne gang faldt valget på sojamandler. 


Jeg havde den anden dag, taget de sidste krydderurter ind. Der var kun rosmarin og timian tilbage, men det er også de krydderurter jeg holder mest af.
 jeg finthakkede urterne, og tørrede dem i ovnen ved svageste varme, til de var helt tørre. Det tog tre timer i min ovn.


Jeg tog halvdelen af de friske hakkede krydderurter og blandede med groft salt, og tørrede også dette i ovnen. Så er der lækker smagssalt til vinteren.
Fra venstre er det tørret rosmarin. Det midterste glas indeholder timiansalt, og det sidste er rosmarinsalt.


Nu jeg var igang i køkkenet, tænkte jeg at jeg ville lave de lækre sojamandler. Vi skulle i byen om aftenen, og sådan et lille glas kryddermandler gør altid lykke hos værtinden.
Og her får I opskriften


Her er mandlerne vendt med olien


Her er krydderierne drysset på.


Og sådan ser de ud når de er færdige. De ser meget mørke ud, men de er ikke brændt på. Det er sojaen der gør dem så mørke.


Da mandlerne var afkølede, tog jeg halvdelen fra og kom dem i et glas, der blev pyntet.
Hjertet i baggrunden er et smedejernsstativ, jeg har pyntet med buksbom og perler. Så var værtindegaven klar og vi kunne tage i byen ;o)



Mandlerne har en fantastisk smag af både sødt, salt, krydret og lidt skarpt. De smager himmelsk til en kold øl.
Rigtig god fornøjelse hvis I vil afprøve opskriften.

Knus Lone




10 kommentarer:

  1. Jeg elsker mandler og elsker alt med mandler.
    Tror da bestemt det er en opskrift jeg skal prøve.
    Nu har jeg jo masser af mandler efter John skaffede mig nogle.
    De ligger i skabet og brænder efter at blive brugt......

    Rigtig dejlig dag søde ven
    Knus
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Her er vi også vilde med mandler, og de siges at være rigtigt sunde. Du må prøve denne opskrift næste gang 😊
      Ja det var super vi lige kunne få mandler med hjem fra grænsen 👍🏻
      Rigtig dejlig dag til dig også 💕

      Knus Lone

      Slet
  2. Umm ser lækkert ud. Det må jeg prøve. :)
    Rigtig god uge
    Kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. De er vanvittigt lækre, og de saltede er også mega gode.
      Rigtig god uge til dig også 💕

      Knus Lone

      Slet
  3. De mandler må jeg prøve. Mandler er altid gode, og soyamandler er endnu bedre end saltmandler. Jeg fik nogle på en restaurant engang, der næsten var som brændte mandler, hvad angår det tykke lag omkring dem, men med soya, karry og chili. Dem havde jeg helt glemt... det må jeg vist også prøve :-)

    Knus, Karen

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er SÅ godt med de krydderier sammen med mandlerne. Kan kun sige kom igang 😉
      Rigtig god aften Karen 💕

      Knus Lone

      Slet
  4. Å så flink du er
    høres og ser helt fortryllende ut.
    å så hadde du så fine flasker
    kos deg søte Lone
    klem Eli:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde mange tak Eli 💕
      Ja jeg er jo storsamler, så glas har jeg nok af 😉
      Du må prøve de lækre mandler, med eller uden glas.
      Rigtig god aften kære Eli 💕

      Knus Lone

      Slet
  5. Køre Lone!
    Først fantastisk smukt indlæg fra fru Pedersens have, har lige sagt til Charlotte at hun gav mig lyst til at se julehaven, med hendes indlæg, men det gjorde du i den grad også:-))))
    Og lækre lækre mandler du viser, dem glæder jeg mig vildt til at prøve.Skal ud og handle om lidt så der må kokossukker på sedlen, som den eneste manglende ingrediens. 1000 tak for opskrift:-p
    Ha den skønneste dag
    Knus Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Der skulle selvfølgelig stå : Kære Lone:-)

      Slet