tirsdag den 7. juni 2016

Havevandring

I morges da jeg gik min morgenvandring i haven, blev jeg faktisk lidt flov. Jeg elsker min have, og det jeg har deri. Men at huske hvad de forskellige roser og klematis hedder, er jeg simpelthen så dårlig til. Så hvis nogen ved det, må I meget gerne smide en kommentar :o)
Men herunder, ved jeg at det er jordbær som bunddække, og de strutter helt vildt nu. Så det varer ikke længe før de meget velsmagende små bær, viser sig.


Ved siden af jordbærbedet, står et af vores æbletræer, og derunder har jeg plantet en slyngrose. Og den ved jeg hvad hedder, nemlig May Queen. Det er en Claus Dalby rose. Jeg satte den sidste år, så blomsterne har jeg stadig til gode, og jeg kan slet ikke vente med at se når de er sprunget ud.


Men det er stadig kun knopper


Lige ved siden af æbletræet, står have gyngen og der har jeg sat studenternelliker. 

De er så tæt på at springe helt ud


Nogle steder er de små fine blomster kommet til syne 


Der er alle slags farver


Lige foran vores køkkenhave, står en af de roser jeg ikke kan huske navnet på. Den får store meget tætte, helt rosa blomster, og den dufter utroligt kraftigt.


Her er en knop godt på vej


Over for det romantiske hjørne står en meget stor og flot slyngrose. Den får store smukke mørkerøde roser. Og her er jeg lidt undskyldt, for den stod her, da vi flyttede ind. Men jeg kan ikke finde ud, af hvad den hedder. 
De første år, var det faktisk bare en "javertus" der stod og så træls ud. Men så et år, tog jeg mig sammen, og fik klippet lidt i den, og så skal jeg da lige hilse og sige, at den gik amok ;o) og siden har den bare blomstret helt vildt, og længe. Helt langt ind i november har den blomstret.


Der er også mange knopper på i år 


Og springer snart ud 


Ved siden af vindfanget, har vi et lille bed, med små jordbær og en hortensia. Her stjæler vovserne, Fluffy og Sky, sig et lille pys ;o)


For enden af bedet, satte jeg en lille kaprifolie, da vi i sin tid flyttede ind. Jeg tænkte det ville være dejligt, at komme ud af døren om morgenen, og få den skønne duft smidt lige i hovedet. Og ligesådan, når man kommer sent hjem om aftenen. Det siges jo at den dufter mest, sent om aftenen, og tidligt om morgenen.
De frække høns, følger med i alt hvad der sker, og render i hælene af os.


Overfor kaprifolien, ved vores vindfang
har jeg sat en slyngrose. Den kommer med kæmpe store cremefarvede hoveder, og jeg regner med, at den kommer til at klatre hen langs taget, og vil dække lidt mere, af det grimme rør.Og den er godt på vej. Her har jeg også noget tilgode, for den blev også sat sidste år, og igen (pinligt) kan jeg ikke huske hvad den hedder, og jeg får ikke gemt de labels, der sidder på det jeg køber. Men der har jeg så besluttet, at når jeg køber noget, for eftertiden, vil jeg skrive det i en bog, så jeg ikke skal sidde her, og tigge jer om at hjælpe mig hehe.....


Lige før vindfanget, har jeg sat Eva's alfe stol 
det er de to små alfe, Rosie og Tinkerbell, der bor her


Her har jeg klippet græs, flere gange. Det bliver gjort med en lille saks.


Overfor vindfanget, har vi vores store, vilde bed. Der er rhododendroner, hortensia akelejer, fingerbøl, pæoner og lupiner. 


Og som om det ikke er nok, er der også et vildnis af skvalderkål :o( 
Det får lov at være, for jeg magter ikke at få det fjernet helt, så jeg tager en omgang indimellem, og hiver det op jeg kan se, når det er så stort at det generer mig nok. 


Her kan I se de mørkerøde pæoner, som snart springer ud.


Under vores pæretræ, har jeg sat en flot slyngrose, som jeg har fået af min veninde Marit, fra Sverige. Den får store ferskenfarvede hoveder, og igen aner jeg ikke hvad den hedder?


Her er en knop på vej til at springe ud.Jeg tror den bliver utroligt smuk.


Ved pavillonen er studenternellikerne også ved at springe ud 


Prøv at tænk et skønt farveflor, der vil blive, når alle er helt sprunget ud.
Ved siden af pavillonen, er Johns hjemmelavede tørrestativ, og den kreation han lavede til vores klematis. 


Den store som er sprunget ud, er vist en meget almindelig klematis. Kan ikke huske navnet........... havde I regnet med det? hahaha ;o)


Så skøn


Denne klematis, har jeg fået af Krille. Krille er Marits søn.


Den står lige ved vores havelåge og indgang.


Og DEN kan jeg huske hvad hedder ;o9

Nemlig "Lemondrop" og den dufter faktisk af citron, så man skal have snuden helt ned i de smukke blomster.


Til slut får I lige et billede af vores høje hyldeblomst. Den er skøn, og jeg glæder mig til at høste blomsterne, og lave saft.
Tjek lige den himmel dér!


Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig sommerdag, med masser af solskin.

Lone


8 kommentarer:

 1. Tak i lige måde Lone. Dejlig rundtur i din have.

  SvarSlet
 2. Tak for din søde kommentar Rita 🌸

  Lone

  SvarSlet
 3. Smukt ser det ud Lone. Men jeg må stå over. Kan simpelthen ikke hjælpe......
  Havde du spurgt om noget med at hammer og skrue så var jeg på!
  Men jeg har det præcis som dig, aner ikke hvad de forskellige ting hedder.
  Meget meget dumt af os to ikke at have gemt de små sedler......
  Men skønt er det i din have, fra det ene hjørne til det andet.

  Masser af knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha tak skal du have søde Charlotte 😘 ja jeg ved godt hvor jeg skal hente hjælp, når jeg skal have bygget mig et drømme slot 😜
   Og blomsterne og haven er skøn, også selvom vi ikke kan navnene.
   Rigtig dejlig aften til dig 🌸

   Knus Lone

   Slet
 4. Det med navne på ting kan jo meget nyttigt hvis man skal købe noget lignende. Men ellers er jeg heller ikke god til navne på roser og andet. Stauder kan jeg nu nok huske de danske navne, men de latinske.
  Har det lige jer to andre at planter og blomster ser flotte ud med eller uden navn. Men jeg er begyndt at bygge et sytsem op for at kunne huske navne, men det er ikke mere fast end jeg sagtens kan glemme det :-)
  Mange fine blomster, roser, stauder har du i din have og studenternellikerne dem har jeg desværre ikke, men dine er flotte og jeg håber at du viser et billede af dem i fuld flor.
  Kh
  Kirsten og tak for rundturen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak kære Kirsten 🌸
   Jeg tænkte nemlig også, det ville være smart at kunne navnene, hvis jeg vil have flere af de samme planter. Jeg har nu fundet ud af, at slyngrosen under pære træet, hedder alchymist 😊👍🏻
   Du kan tro jeg skal vise når studenterne er i fuldt flor. Kan slet ikke vente til det sker.
   Rigtig dejlig dag, ønsker jeg dig og Jack 💗

   Knus Lone

   Slet
 5. Good Morning dear,you have a beautiful garden!My roses station sick and clematis will attacked by limaces.Happy Sunday!

  SvarSlet
  Svar
  1. Goodmorning to You too dear, and thank you so much💗
   I'm so sorry to hear about your roses and clematis. Hope they will get well, and soon bloom again 🌸
   Hope you will have a lovely new week.

   Lone

   Slet